Big_loader_ajax

Taisiia Kryvoshei

Očekávání od Stáže
Od stáže jsem očekávala, že se konečně podívám do Evropského Parlamentu, uvidím na vlastní oči, jak vše tam funguje zevnitř, a budu mít větší pochopení pro fungování Evropské unie.
Přínos Stáže
Stáž doporučuji všem, kdo se zajímají o fungování Evropské unie a je to skvělá zkušenost pro mladé a aktivní lidi. Pan Niedermayer je skvělý šéf, budete pracovat v mladém, kreativním a spolehlivém týmu. Tuto zkušenost si zapamatujete na celý život, odnesete si spoustu kontaktů a hodně vám to ukáže, kterým směrem se dál chcete vydat.
Taya_krivoshei
Absolventka VŠE v Praze, původem z Charkova.

Když jsme se s panem Niedermayerem poprvé potkali, hned se mě zeptal, čemu se chci věnovat, co mě zajímá a co od stáže očekávám. Pan Niedermayer si váží názorů ostatních, je to příjemný pocit, když tak chytrý člověk, zkušený politik, se opravdu zajímá o váš názor a je připraven si najít čas na zajímavou debatu ve slunečné kavárně u Parlamentu.

Práce byla dynamická a různorodá. Stáž jsem absolvovala na konci volebního období, takže byla trochu jiná, než obvykle. V podstatě se jednalo o překlady, přepisy, pomoc při přípravě podkladů na debaty. Dostávala jsem úkoly a byla vždy v kontaktu jak s bruselskou, tak i s českou kanceláří, stejně tak i s panem europoslancem. Stážisté jsou rovněž zodpovědní za sociální sítě pana Niedermayera, což nechává velký prostor pro kreativitu. Pan poslanec je velmi moderní a otevřený různým nápadům, nikdy jsem se nebála být s ním vtipná nebo říkat si, co myslím, že pro ty sítě je lepší.

Během stáže zažijete jeden takzvaný zelený týden, kdy všichni poslanci odjíždějí zpátky do země původu. Já jsem tak měla prostor objevit Belgii, zajít si do muzeí, navštívila jsem spoustu akcí v Parlamentu (pořád se tam něco děje, fakt si najdete komunitu lidí a aktivity dle preference a témat, které vás zajímají). Také jsem hodně cestovala. Do Paříže se dostanete autobusem za pár hodin a pár stovek korun. Belgie je rovněž moc krásná a také jsem se vydala na cestu do Německa. Pak jsme se vydali na poslední plenární zasedání ve Štrasburku. Byl to moc dynamický a zajímavý týden.

Stáž hodně doporučuji všem, kdo se zajímají o fungování Evropské unie a je to skvělá zkušenost pro mladé a aktivní lidi. Pan Niedermayer je skvělý šéf, budete pracovat v mladém, kreativním a spolehlivém týmu. Tuto zkušenost si zapamatujete na celý život, odnesete si spoustu kontaktů a hodně vám to ukáže, kterým směrem se dál chcete vydat.