Big_loader_ajax

Klára Jenčová

Očekávání od Stáže
Od stáže mám velké očekávání, těším se na zapojení do chodu kanceláře aktivního europoslance. Těším se na background parlamentu a realistický život v něm. Také jsem zvědavá, jaký bude život v Bruselu, od kterého moc neočekávám.
Přínos Stáže
Přínos stáže vidím z několika stran, hlavně jsem ráda, že se naplnila má očekávání a vím, co všechno za prací europoslanců stojí. Jsem vděčná celému týmu za příležitost vyzkoušet si různorodou práci v respektujícím prostředí. Práce v týmu LN dokazuje, že stáž není o vaření kávy. Jinak Benelux mně překvapil velmi mile, a i v Bruselu je spoustu krásných míst.
Thumbnail_img_3536
Studentka politologie na MUNI, z Havlíčkova Brodu

S koncem mé stáže v Evropském parlamentu bych ráda shrnula své zážitky a zkušenosti, které jsem během této doby získala. Práce pro pana europoslance byla nesmírně inspirující a obohacující. Stáž mi umožnila nahlédnout do zákulisí evropské politiky, rozšířit mé znalosti a získat cenné zkušenosti. 

Během stáže jsem se věnovala různorodým úkolům. Moje stáž byla poslední před volbami do EP. I díky tomu byla jedna z mých hlavních činností neustálé “otravování” pana Niedermayera s focením a natáčením. Kdo ho zná, ví že to nepatří k jeho nejoblíbenějším činnostem. Kromě toho jsem měla na starosti zpracování článků a přípravu podkladů pro různé akce a schůzky. Stáž byla velmi rozmanitá a úkoly se měnily podle aktuálních potřeb a mých zájmů, což mě udržovalo neustále namotivovanou a zapojenou. I přes zelený týden a absence pana europoslance v Bruselu skrz kampaň a summit OECD byla stáž velice přínosná a naplňující. Pan Niedermayer je čestný a velice inteligentní člověk, takže každá minuta s ním je velice obohacující. Na maximum jsem si užila naše neformální okamžiky při kávě a džusu. Měli jsme možnost probrat osobní názory na politiku svět i život a toho si velice cením. 

Jedním z nejvýznamnějších momentů mé stáže byla účast na mini plenárním zasedání v Bruselu. Tato zkušenost mi umožnila nahlédnout do procesu rozhodování v reálném čase a lépe pochopit, jak jsou důležitá témata projednávána a schvalována. Dalším perfektním zážitkem byla návštěva přátel z TOP týmu. Setkání s odborníky a kolegy z různých oblastí mi přineslo cenné kontakty a nové pohledy na aktuální politické otázky. Sváteční dny jsem využila k objevování okolí. Největší výlety jsem podnikla do Nizozemska a Lucemburska, zatímco kratší, denní výlety jsem absolvovala po Belgii. Celkově jsem velmi šťastná, že jsem mohla být součástí tak úžasného týmu. Tato zkušenost mi poskytla nejen profesionální růst, ale také mnoho nezapomenutelných zážitků a přátelství. 

Na závěr bych chtěla poděkovat panu europoslanci, Zuzce, Taye a oběma týmům za jejich podporu a spolupráci. Tato stáž pro mě byla výjimečným zážitkem a jsem vděčná za všechny příležitosti, které mi byly poskytnuty.

PS: nezapomeňte si zabalit deštník!